Månedsarkiv: august 2013
3. Muldvarp fanget
Så ligner det snart en grædplæne ;-)
Huskeregler fryser – hvor kang tid kan det holde
Fjerkræ og fisk:
Er der tale om fed fisk, såsom makrel, laks, hellefisk eller ørred, kan det holde sig 4-8 uger i fryseren. Mager fisk, som rødspætte, torsk, tun og rejer, kan derimod holde sig i et kvart til et halvt år. I forhold til fjerkræ skal du tage højde for, hvor fed det er. Holdbarheden er alt mellem 3-10 måneder, hvor det primært er magert fjerkræ, der har lang holdbarhed.
Kød (herunder hakkekød):
Magert kød, såsom svinekød, vil have en holdbarhed på op til 6 måneder efter nedfrysning. Vildt (fx rådyr) er mere magert end svinekød, og det har en holdbarhed på op til halvanden år. Fede kødtyper vil imidlertid kun kunne holde sig i op til 12 uger. Hakkekød er generelt lidt svært at definere, da fedtprocenten kan variere. Ved lav fedtprocent og magert kød vil holdbarheden være helt oppe omkring 16 måneder, hvor den ved høj fedtprocent og fedt kød vil være helt nede omkring 2 måneder.
Gryderetter:
Generelt set kan gryderetter maksimalt holde sig i 12 uger i fryseren. Retter bestående af rødt, optøet kød kan imidlertid godt genfryses.
Bagværk:
Fedt bagværk vil have en lavere holdbarhed i fryseren end knap så fedt bagværk. Det betyder, at sådan noget som boller eller franskbrød vil kunne holde sig længere i fryseren end eksempelvis kager eller muffins. Alt efter, hvor meget fedt, der er tilsat, vil dit bagværk kunne holde sig mellem 2-8 måneder.
Grøntsager og frugt:
Med et yderst lavt fedtindhold siger det sig selv, at frugt og grøntsager har en lang holdbarhed. Det kan faktisk holde sig alt mellem 10-12 måneder i fryseren.